Bibliotheek – reserveren boeken

Lezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Op school wordt daarom veel aandacht besteed aan lezen. Het zou fijn zijn als uw kind ook thuis met plezier leest.
De school heeft een samenwerking met de Bibliotheek Hengelo. Hierdoor kunnen wij in de school een bibliotheek neerzetten die gericht is op de leesbeleving en leesontwikkeling van basisschoolleerlingen. Het leesproces van uw kind(eren) wordt gevolgd waardoor wij een nog beter zicht krijgen op de ontwikkeling van het lezen van uw kind(eren).

Alle kinderen worden gratis lid. Met het pasje kunnen ze ook materialen lenen bij de bibliotheek in de stad. Er is voor elk wat wils: prentenboeken, leesboeken, luister-leesboeken, enz. Ook kunnen ze DVD's, knipselmappen e.d. lenen voor een spreekbeurt of project.
 

Wil je reserveren?

Je kan boeken uit de bibliotheek in de stad reserveren. Deze boeken worden dan bij de schoolbibliotheek gebracht en ook daar weer opgehaald. Hoe handig! Kijk snel verder hoe je dit doet:

 

1.

 

 

Ga naar de website van SchoolWise De Bleek:
Klik rechtsboven op ‘aanmelden’.
2.

 

 

Vul het lenersnummer van je bibliotheekpas in bij het bovenste vakje en je wachtwoord bij het onderste vakje. Klik dan op ‘aanmelden’.
3.

 

 

Als er nog geen e-mailadres is toegevoegd, ga je naar ‘Mijn gegevens’ en klik onder ‘Hoe kunnen wij je helpen?’ op ‘E-mailadres wijzigen’.
Vul hier het mailadres van de ouder in. Naar dit mailadres wordt een bericht gestuurd als de boeken klaar staan en weer ingeleverd moeten worden.
4.

 

 

Zoek via de zoekmachine naar het boek dat je wilt reserveren: let op dat je in het ‘Bibliotheek’-tabblad zoekt.
5.

 

 

Kies in het zoekvenster waarop je gaat zoeken: op onderwerp, titel, schrijver of serie. Voor een goed zoekresultaat laat je op alle groepen zoeken.
6.
 
Klik op de titel van het boek dat je wilt reserveren.
7. Kies voor reserveren & bevestig de reservering.
8.

 

 

De boeken worden voor je klaargezet bij de schoolbibliotheek en hier lever je de boeken ook weer op tijd in.

Let op!

Op de gereserveerde boeken gelden de ‘Bibliotheekregels’. Dit betekent: boetes bij het te laat inleveren of het niet ophalen van gereserveerde materialen.
 

Wachtwoord vergeten?

De juf heeft het wachtwoord op school.

Veel plezier met schoolWise!